Saturday, 9 July 2011




Penat bekerja sehari dari Damansara ke seremban pukul 5.00 tak hilang..
on d away balik dari seremban ke Damansara... dari jauh cahaya merah kelihatan... dalam hati terus terdetik arhh memang confirm lewat sampai rumah (pukul 12.00 baru sampai).. semua jalan utama masuk ke Kuala lumpur semua dah kena blok... ini berlaku disebabkan beberapa jalan utama ke pusat bandar telah ditutup adalah bertujuan untuk menghalang 9 Julai 2011 ( perhimpunan BERSIH 2.0).
Mengikut maklumat sekatan ini berlanjutan dari Jumaat malam sehingga AHAD.. adoi sakit kepala bila jalan jem.. ahad ni dh le ada kerja...


Lokasi - lokasi yang akan dibuat sekatan ( maklumat dari rakan - rakan melalui sms)

 Putrajaya to KL,
towards Kajang toll from Bangi,
Jalan Enggang towards AU2 and AU3,
from Damansara toward Penchala,
after Bukit Jelutong/Shah Alam traffic into Kampung Subang,
Damansara toll to Kayu Ara, S
ubang airport road,
Jalan Haji Sirat to Taman Sri Pekan,
Klang, front of Monash University,
towards Cyberjaya,
Jalan Kampung Pandan into KL

Wednesday, 6 July 2011










Wah kutipan dalam 3 minggu catat RM11.6 juta .. 
bila lah boleh tgk ni.. DVD ori dh ada kt pasaran ke..
nak pegi tgk wayang.. maklum la anak kecik ...
pape pon tahniah pada 
Skop Production, Datuk Yusof Haslam.. 
arahan  anaknya, Syamsul Yusof..

Wednesday, 11 May 2011





Planet bumi sedang terancam hasil dari tangan-tangan manusia sendiri..
Planet bumi sedang nazak akibat sikap rakus manusia yang tamak
Palnet bumi semakin sakit akibat dari perbuatan manusia yang hilang rasa sayang pada ciptaan ALLAH.

Terdapat kajian dari NASA menyatakan bumi hanya mampu bertahan hanya untuk 10 bulan lagi ini akan berlaku akibat pemasan global dimana suhu dunia meningkat secara mendadak dan  glaciers di Himalayan telah mencair dengan cepat ini akan menyebabkan paras air laut akan meningkat dan akan menenggelamkan semua kawaran rendah, kawasan persisiran pantai...

Mengikut kajian lebih 100 juta penduduk bumi akan menjadi pelarian untuk mencari kawan tinggi ..
( Ingat ini semua urusan ALLAH ).


Mampukah kita menyelamatkan bumi ini?????

Marilah kita sama-sama membantu menyelamatkan bumi kita dengan mengambil pendekatan yang mudah...

1. Menanam pokok - pokok
2. Jangan gunakan bag plastik ( kalau boleh jadikan hari-hari kita sebagai hari tanpa bag plastik   
    jangan pada hari sabtu sahaja.

Dua langkah diatas amat mudah untuk dilaksanakan... mungkin ini langkah permulaan bagi menghargai bumi kita..

Wednesday, 16 February 2011

Bila la agaknya Sony Ericsson Xperia Play ni masuk pasaran malaysia..berapa harga pasaran malaysia..





Sony telah lancarkan  smartphone yang memang menarik diberinama XPERIA PLAY dan telah dilancarkan pada FEB 2011 tp hanya untuk beberapa buah negara sahaja.. tapi kt Malaysia tak tau bila ada..
Specification :
OS : Android, v2.3 (Gingerbread)
CPU : 1GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Internal Memory: 400 MB, 380 MB RAM
Harga : RM???

Tuesday, 1 February 2011

GO GREEN







Tahun 2011 menjadi tahun pilihan Mr Cool tuk menjadi salah seorng hamba allah untuk membantu program GO GREEN dan langkah-langah yang menjadi pilihan ialah:-

1. Beli barang kat kedai jangan guna plastik sebaliknya bawaklah bag dari rumah ( ni Mr Cool berjaya lakukan)
2. Mengunakan sistem solar kt rumah ( Baru fasa pertama tp coz agak mahal )
3. Semua lampu kat rumah gunakan jenis L.E.D ( tgah survey market ) kat malaysia masih baru dan yang paling penting jimat sehingga 50%..(LED)
4. Menggunakan kereta berteknologi Hybrid ( Honda civic hybrid ) yang ni dalam perancangan.. tgk budget 2011 leh selit tuk bayar downpayment ngan monthly..

Friday, 14 January 2011

Hadiah untuk Mama Zharfan Ipod Shuffle menjadi milik anda setelah berjaya mencuri hati para juri dengan entry yang menarik, creative dan mencuit hati...

tahniah diucapkan ..


Jutaan terima kasih kepada yang sudi join Give away anjuran MrCool mohon maaf kepada yang tidak berjaya akan datang boleh cuba lagi kalau2 MrCool ada rezeki terlebih perberian allah boleh dikongsi bersama...

ni la pemenang kita Mama Zharfan: -- 






Friday, 7 January 2011

Pemenang akan diumumkan pada 14 JANUARI 2011.

Terima kasih kepada yang sudi join GA dari Mr Cool.. thun baru 2011 ni banyak kje yang kene seatle maklum le awal tahun jadi  mmg tak sempat nak bukak blog dan buat pemilhan tuk pemenang...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

ExChange Link